Project Montana Ermelo

De Gemeente Ermelo was al geruime tijd op naar tijdelijke betaalbare zelfstandige woningen voor spoedzoekers. Bartiméus wilde graag vervangende nieuwbouw realiseren voor de bewoners van het pand gelegen aan de Henriëtte van Heemstralaan 2 te Ermelo.

Samen met de Huischmeesters is er een plan uitgewerkt dat ruimte biedt voor 44 eenpersoons en 4 tweepersoons appartementen. Met deze planvorming kan Bartiméus zijn vervangende nieuwbouw realiseren kan de gemeente Ermelo voor een periode van circa 12 jaar woonruimte bieden aan spoedzoekers. April 2019 gaat het project van start. Er wordt sterk ingezet op verbinding van de bewoners onderling en de wijkbewoners.

Algemene informatie woonvorm

Alle appartementen zijn voorzien van een voorportaal met keukenblok en een vaste aansluiting van kookplaat, een royale woon/slaapkamer, een ruime badkamer met douche, toilet en wastafel. Op deze appartementen is huurtoeslag van toepassingen. Er is voldoende gelegenheid voor fietsen en scooters, echter de parkeergelegenheid voor de auto’s is beperkt.

Heb je interesse in een tijdelijke woonruimte gelegen in een mooie en groene omgeving? Meld je dan aan via de contactpagina of neem contact op via onderstaande mail of met onderstaand nummer.

ermelo@dehuischmeesters.nl

tel. 088 488 7234

Bekijk al onze projecten

In de media

Videoplayer1

Woonlocatie Montana officieel geopend

Woensdag 8 mei is door wethouder Laurens Klappe en Marc Ketelaar, directeur van De Huischmeesters, Montana officieel geopend. Montana is gevestigd in het Henriëtte van Heemstrahuis, het voormalig verzorgingshuis van instituut Bartiméus. Montana biedt mogelijkheden voor woningzoekenden die op korte termijn een betaalbare woning nodig hebben in Ermelo. Bijvoorbeeld jongeren die zelfstandig willen wonen, mensen die door omstandigheden woonruimte zoeken en statushouders.

Videoplayer2

Montana in Ermelo: mix van montere mensen

Waar je voorheen mensen met een blindengeleidestok tegen het lijf liep, stuit je nu op jongeren, spoedzoekers, statushouders en mensen die uit een zorginstelling stromen. Het Henriëtte van Heemstrahuis, het voormalige verzorgingstehuis van instituut Bartiméus voor slechtzienden, is omgebouwd tot een plek voor mensen die snel een tijdelijke woning nodig hebben: Montana. Tijdens de opening spraken we vandaag drie bewoners, alledrie met een totaal andere achtergrond.

black

Wilt u meer weten over de mogelijkheden?

Bel dan naar 088-488 72 34 of klik op de knop!