Sociale projecten

De Robijnhof wint twee herfstpremies

  • 9 februari 2018

Eten verbindt, en daarom is het heel erg fijn dat de keuken in de Robijnhof sinds kort ook weer in gebruik is, zij het niet als niet als reguliere, dagelijkse keuken. Het plan is om minimaal twee keer per maand voor de bewoners van het wooncentrum  een maaltijd te verzorgen in het weekend. Er zijn nu een aantal maaltijden geweest en het enthousiasme is groot. Er is zelfs overleg om te kijken of er ook mensen van andere Libertas-locaties in de omgeving kunnen aanschuiven. Transport is dan natuurlijk wel iets wat goed geregeld moet worden.

Daarnaast wordt de keuken ook gebruikt voor evenementen, zoals lekkere borrelhapjes bij een receptie van de Dierenambulance, de sinterklaasviering van het kinderdagverblijf, de oliebollensoos van het wooncentrum en een maaltijd voor Eritrese statushouders, etc.

 

Omdat de inventaris van de keuken ontoereikend was is er een aanvraag voor ondersteuning aangevraagd bij de zogenaamde herfstpremie. En er is een bedrag van € 3000 toegekend om de keuken weer te voorzien van alle gemakken en benodigdheden.

 

Stichting de Leidse Stijl heeft ook een herfstpremie van € 3000 toegekend voor hun plan voor een galerie/museum het Thuismuseum Robijnhof. Wat betekent het om in dit project te wonen met de diverse groepen? Wat is de (soms bewogen) achtergrond van de bewoners? Hoe zien zij hun toekomst? Hoe kunnen zij door middel van kunst hun toch wel bijzondere leefomgeving laten zien? Door middel van projecten, workshops en gezamenlijke activiteiten proberen de bewoners hier vorm aan te geven. De leiding is in handen van Wim Kuin, van de Leidsche stijl, maar er werken vele mensen en organisaties mee aan dit project, waaronder stadsfotograaf Patricia Nauta, Libertas (Fransje Barnard), Studio Moio, Diaconie de Bakkerij, de Hogeschool Leiden en uiteraard de bewoners van de Robijnhof zoals Jamal Salhi en Hilmi Bougamza.