Alles In de media

Tijdelijke woonruimte beschikbaar in Henriëtte van Heemstrahuis Ermelo

  • 5 maart 2019

Binnenkort start de verbouw van het Henriëtte van Heemstrahuis. Het voormalig verzorgingshuis van Bartiméus wordt geschikt gemaakt als tijdelijke woonruimte voor mensen die op korte termijn een woning zoeken.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Op de locatie komen 44 eenpersoons- en 4 tweepersoons appartementen voor een periode van circa 12 jaar. De appartementen zijn onder andere bestemd voor jongeren die zelfstandig willen wonen, mensen die door omstandigheden woonruimte zoeken en statushouders. Het project wordt uitgevoerd door De Huischmeesters in samenwerking met Bartiméus en de gemeente Ermelo. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners er eind maart in.

Woonvorm met zorg voor elkaar
De appartementen maken deel uit van een bijzondere woonvorm. Deze woonvorm, die Montana gaat heten, is een mix tussen zelfstandig wonen en zorg hebben voor elkaar. Montana biedt mogelijkheden voor woningzoekenden die op korte termijn een betaalbare woning nodig hebben binnen de gemeente Ermelo. Maar Montana biedt ook mogelijkheden voor mensen die met wat extra aandacht zelfstandig willen wonen. Er wordt sterk ingezet op de verbinding tussen bewoners onderling en met de buurt. Op de locatie is fulltime een sociaal maatschappelijk beheerder aanwezig. Deze is aanspreekpunt voor de bewoners en de buurt.

De Huischmeesters
Alle contacten met de huurders gaan via De Huischmeesters, gespecialiseerd in tijdelijke verhuur en sociaal maatschappelijk beheer. De Huischmeesters voert gesprekken met de kandidaat-huurders, verzorgt de contracten en is het eerste aanspreekpunt voor huurders, omwonenden en betrokken partners. Alle huurders krijgen een tijdelijke huurovereenkomst aangeboden. Daarom behouden bewoners hun inschrijving als woningzoekende bij de woningcorporatie.

Het selectieproces
De Huischmeesters wijst na een zorgvuldig selectieproces de woning toe. Heb jij belangstelling voor een woning? Na je reactie nodigt De Huischmeesters je uit voor een kennismakingsgesprek op locatie. Daar hoor je alles over wat het wonen op deze unieke locatie inhoudt.

Belangstelling?
Heb je belangstelling voor deze manier van wonen? Je kunt je inschrijven via de website www.dehuischmeesters.nl Ook kun je een mail sturen waarin je je belangstelling aangeeft naar ermelo@dehuischmeesters.nl. Liever even telefonisch contact? Bel dan naar de Huischmeesters via 088-488 72 34.

Bron: https://ermelo.nieuws.nl/gemeenteberichten/20190304/tijdelijke-woonruimte-beschikbaar-in-henriette-van-heemstrahuis-ermelo/