Alles In de media

Vluchtelingen en jongeren snel samen in Waalwijk

  • 2 oktober 2017

WAALWIJK – Niets staat wooncorporatie Casade meer in de weg om het leegstaande zorgcentrum aan de Anna van Burenstraat in Waalwijk te verbouwen voor de komst van vluchtelingen en jongeren. De bezwaren die werden ingediend zijn ongegrond verklaard. Maandag begint de verbouwing. De huurders kunnen het pand naar verwachting eind april of begin mei betrekken.

Het is de bedoeling dat er 22 huurders op kamers gaan wonen; de helft bestemd voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning, de andere helft voor Nederlandse jongeren.

Door samen te wonen kunnen de jongeren de vluchtelingen helpen te integreren, is de gedachte. Tegelijkertijd komt de woningcorporatie tegemoet aan de grote vraag naar woonruimte voor jongeren.

Ook blijft de opgebouwde wachttijd voor een woning behouden en loopt door zolang je in het pand blijft huren. Een kamer in het complex kost 350 euro.

Tegen het plan werden twee bezwaren ingediend omdat deze inwoners overlast vrezen van de toekomstige bewoners.

Ook vreesde een van hen dat de woning onverkoopbaar werd, en de ander vond dat het plan in strijd was met het geldende beleid voor huisvesting van vluchtelingen.

Maar die bezwaren zijn door de bezwarencommissie ongegrond verklaard. Een beroep op die afwijzing is nog niet binnengekomen.

Meer informatie