In de media Nieuws Sociale projecten

Woonruimte voor jongeren in Molenhuis Wijchen

  • 20 juni 2019

WIJCHEN – In het Molenhuis aan de Bronckhorstlaan in Wijchen komen 16 jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar te wonen. Woonondernemer De Huischmeesters gaat het leegstaande gebouw renoveren en zal er 16 aparte woonruimten creëren, zo heeft de gemeente Wijchen bekendgemaakt.

De Huischmeesters is een woonondernemer die zich richt op ‘sociaal maatschappelijk beheer‘. De jongeren krijgen ieder een eigen woonruimte, maar moeten keuken en badkamer delen.

Goede contacten met de buurt

De jongeren worden goed begeleid en De Huischmeesters wil er ook voor zorgen dat er goede contacten ontstaan met de buurt. Om dat te bereiken, gaan de jongeren onder meer elke maand minimaal twee uur een maatschappelijke bijdrage leveren in en rondom het Molenhuis. De woonondernemer gaat samen met de jongeren en de buurtbewoners hiervoor een activiteitenkalender samenstellen.

Deze zomer wordt begonnen met het werven van de jongeren, die overigens wel door middel van werk of wonen een binding moeten hebben met Wijchen. Ze moeten ‘solliciteren’ naar een woonplek en krijgen na een zorgvuldige selectieprocedure woonruimte toegewezen.

Bron: https://rn7.nl/nieuws/woonruimte-voor-jongeren-in-molenhuis-wijchen